2010. január 21., csütörtök

HomeGrown Truth :)

Kedves Olvasó!
Ezen blog, segít átlátni egy szomorú helyzetet a mai Világban! Most ilyenkor tuti több kérdés is eszébe jut, csakúgy mint nekem, amikor nekiálltam megírni ezt az első bejegyzést! Én például azon filóztam a gép előtt órákig, hogy megfogalmazzam mit is írok ide, de úgy döntöttem inkább rögtönözök. Ha most én olvasnám ezt, amit most írok, rögtön első kérdésként, az fogalmazódna meg bennem, hogy:
  • Milyen helyzetről is beszélünk?
Nah akkor bele is kezdenék. Ezen helyzet alatt azt értem, hogy van egy dolog a világon, aminek szerintem minden egyes emberhez el kéne jutnia. Egy gond van ezzel, hogy a jelen helyzet szerint nem lehetséges, mert egyes emberek totál félre vezetik a fél világot vele kapcsolatban.
A dolog nem más, mint egy növény, amit a vallásos emberek szerint Isten teremtett, de a "nagyemberek és a hatóságok" nem teszik lehetővé, hogy ez a növény megmutassa igazi énjét.
E növény, nem más mint a kender (Cannabis, illetve Cannabis sativa, azaz a „hasznos kender”). Már a latin nevéből is látni, hogy hasznos növény, sok mindent elő lehet állitani belőle. Rostja egyedülálló a világon. Nagyon sokat tudnék még erről írni, de a célom az útmutatás, nem az, hogy leírjak ide róla mindent.
A világon nagyon sok országban illegális, de a betiltás pontos okát még senkinek se sikerült bebizonyítani, mivel szerintem nincs is. Az évek során mindig más és más okot tolnak rá, hogy miért ne, mert ez lesz, meg az lesz. Annyi abszurdumot állítottak már róla, hogyha szegény élő ember lenne már rég végzett volna magával. Az emberek meg mindent elhisznek amit a médiában olvasnak, látnak és hallanak. Ezért van egy kis szerencséje a mai világban élőknek, hogy létezik az Internet. Utána tud az ember járni, hogy valójában mi is áll a dolgok mögött. Engem is az Internet segített, hogy megtudjam az igazságot. Nagyon sok forrás található a neten erről, szöveg, kép, videó és hang formájában. Kétféle forrás létezik.
Az első, ami ellene van és mindent bevet az érdekbe hogy az embereket félrevezesse.
A második, amely Blogunk célja is egyaránt, az hogy az emberek végre rájöjjenek arra, hogy ez a növény sokkal hasznosabb annál, minthogy a sok félrebeszélés folytán, csak úgy eldobjuk magunktól. Ezen érv mellett sok a bizonyíték, sokkal több mint amit egy átlagos ember el tudna képzelni, mégis alig tesznek ez ellen. A bizonyítékokat majd sorról-sorra mindet végigtárgyaljuk a Blogon. Bárki szabadon hozzáírhat, közölheti velünk véleményét.
Azt hiszem, az első kérdésre elég hosszú választ adtam, de ez még mindig csak az egész töredéke.
  • Miért zavar ez engem?
Erre a válaszom egyszerű. Igazságtalannak tartom azt, hogy míg a dohány és az alkohol, teljesen legálisan elérhető, a kender (ami sokkal hasznosabb, mint ez a két dolog együttvéve) pedig az országok nagy részének tiltó listáján, első számú tagok közt van. A dohány és az alkohol, napról napra emberek ezreit és családjaik életét teszi tönkre, viszont közvetlenül kender által történt halál eset soha és sehol nem történt a világon. Lehet, hogy ez így elsőre hihetetlennek tűnik mindenkinek, de ha utána járnak (amiben majd segítségére leszünk), rádöbbennek, hogy az Újvilág egy híres szleng szavával érveljek, WTF???
Erre a kérdésre a választ, majd az elkövetkező posztokban, videók, képek, linkek, írások formájában meg is válaszolom.

Köszönöm figyelmét...

Ch. Chong

5 megjegyzés:

Unknown írta...

várom a folytatás :)

Vos Van De Bos írta...

lesz folytatás bőven :) hamarosan teljes gőzzel beindulunk! :) PEACE

Panka™ írta...

lehet, hogy hippisen hangzik, de szerintem azért illegláis, mert nem lehet megadóztatni, mint mondjuk a dohányt vagy az alkoholt... mellesleg a puritán Ígéret Földjén (USA) orvosi receptre is kiadják...

Névtelen írta...

szia Gabor!

Csak annyit szeretnek hozza szolni a temahoz, h az a kijelentes, amit eloszeretettel hangoztatsz, h a "fu hasznos" az szerintem eleg tag es meresz kijelentes.

Leszamitva a tarsadalom elenyeszo szegmenset, az az a muveszeket, akik kepesek a fu es mas drogok adta stimulaciot kreativan felhasznalni es kifejezesre juttatni, ugyan ki az akinek a fu annyira nagyon hasznal? A legtobb fu fogyaszto akivel valaha is szerencsem volt talakoztni az altalban csak meredten bambult maga ele, es magasrol tojt a vilagra meg arra ami a kornyezeteben tortent.

A funek igenis lehetnek karos hatasai! Egy bizonyos ido utan egyre inkabb eltompitja, erzeketlenne es erdektelenne teszi az embert a kinti, "valo vilaggal" szemben. Hisz mi is lenne oly nagyon erdekes odakinn, ha a buli amugyis "benn" zajlik, a mestersegesen eloidezett kepzeletkepek kozt.

Nekem az a velemenyem, h az esetek legnagyobb reszeben a fu hasznossaga csupan annyiban merul ki, h csillapitja azok erzelmi szuksegletet akik mar amugy sem (vagy csak nehezen) tudnak nelkule jelentosegteljen mukodni a vilagban. Ezzel persze nem az mellett ervelek, h a fu minden formajaban rossz es elitelendo. De azert legyunk mar esznel. Semmi keppen se egy C vitaminrol van szo.

Ennyit szerettem volna megjegyezni a hasznossagrol, nem tudomanyos, csupan sajat tapasztalat alapjan.

Motivaciokent viszont engedd meg,h a figyelmedbe ajanljak egy szimpi uj zelandi csokat, aki tarsadalmunk azon masik, elenyeszo szegmensenek egy kepviseloje... www.nandor.net.nz

Sok sikert kivanok az irashoz!
udv.
Gabor

Vos Van De Bos írta...

Kedves Panka, igen eléggé hippisen hangzik, ugyanis meg lehet adóztatni, mind a termelőket, mind a fogyasztókat. Az igéret földjén a törvények államonként változnak. Valahol megkapod receptre, valahol, már csak a használatért bezárnak.
Kedves Névtelen Gábor, kommentárodhoz még annyit fűznék hozzá, hogy igazad van mint élvezeti cikk mindenkire másképp hat. Ezért lehet valakinek hasznos valakinek nem. Bejegyzésemben hasznosságát a felhasználhatósága alatt értettem. Ha megnézed azt a két filmet amiket a később bejegyzéseimben bemutattam, sok mindenre választ kapsz.
PEACE

Megjegyzés küldése